Wat leert u tijdens deze cursus:

Veel rijinstructeurs kopen tegenwoordig steeds modernere auto’s, met veel technologische snufjes en ondersteunende systemen voor het autorijden. Vanaf 1 januari 2016 staat het CBR toe dat praktijkexamenkandidaten ondersteunende systemen in de auto mogen gebruiken tijdens het praktijkexamen B.

Deze ondersteunende systemen worden ook wel Advanced Drivers Assistance Systems (kortweg ADAS) genoemd. Deze systemen kunnen de leerling ondersteunen en helpen tijdens het autorijden. Het is daarom van belang om te weten welke systemen de rijtaak signaleren, informeren, waarschuwen, ondersteunen, corrigeren of overnemen. Een systeem dat de rijtaak overneemt is bijvoorbeeld de park assist. Dit systeem mag niet gebruikt worden tijdens het praktijkexamen.

In deze cursus leert u wat de ADAS betekent, welke hulpsystemen er zijn en hoe de ADAS toegepast kan worden in de praktijk. In het tweede dagdeel van de cursus zal er met auto's gereden worden en zal er veel aandacht worden besteed aan de praktijk.


Na het volgen van de ADAS bent u op de hoogte van de modernste technologieën in de autobranche, weet u welke ondersteunende systemen de praktijkexamenkandidaat mag gebruiken tijdens het examen en kunt u de examenkandidaat optimaal begeleiden met het gebruik van ondersteunende systemen in de auto.

Cursusdata Goes:

14-09-2020

Onze diensten

Contactgegevens

Opweg Verkeersopleidingen

's-Heer Hendrikskinderendijk 104
4461 EC Goes

Tel: 0113-231385
Mob: 06-53369957
info@opwegautorijschool.nl

© 2020 by Opweg Verkeersopleidingen